OŠ Sveti Sava Batočina

У одељењу 8/1 програм професионалне оријентације се ове школске године реализује веома успешно. У складу са планом реализовања радионица сачињеном на почетку школске године до сада (до средине месеца децембра) реализовано је 10 радионица, како је и било планирано. До сада су ученицима најинтересантније биле радионице у којима се од њих очекивало да на креативан начин искажу нешто више о себи, као што су: Самоспознаја – то сам ја и Моја очекивања (о реализовању радионице Моја очекивања уследиће датељан извештај са фотографијама које илуструју начин на који су ученици одговорили на захтеве у радионици).

Оно што је најважније јесте да су ученици у великој мери препознали значај професионалне оријентације, што се може закључити на основу анализе кратког анкетирања спроведеног међу ученицима 8/1.

Том приликом једна од ученица тог одељења Аница Симић рекла је: Професионална оријентација нам помаже у бољем избору занимања.

Ивана Вукосављевић је изјавила: Мислим да је професионална оријентација корисна за нашу будућност.

Два ученика, Жарко Стефаноновић и Јована Кукаљ, сложили су се у томе да су радионице веома интересанте и корисне.

Како је већ речено, ученицима је најинтересантнија била радионица под називом Моја очекивања, што је ученица одељења 8/1 Марта Милошевић потврдила изјавом: Највише ми се сводела радионица у којој смо правили колаж о нашем будућем занимању.

Због свега овога многи ученици су већ изабрали занимање којим ће се бавити у бидућности, али и поред тога, заједно са својим другарима који су још увек неодлучни приликом избора занимања одговорно и заинтересовано учествују у свим активностима предвиђеним програмом професионалне оријентације.

Одељенски старешина одељења 8/1 – Марија Михајловић

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: